kalafior zapiekany z kurczakiem pod beszamelem.

kalafior zapiekany z kurczakiem pod beszamelem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    400 gram
  • filet z kurczaka

    400 gram
  • przyprawy

    do smaku
  • masło

    5 łyżek
  • mleko

    1/2 szklanki
  • mąka

    7 łyżek
  • ser żółty

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior myjemy, obgotowujemy, rozdzielamy na różyczki układamu na dnie naczynia żaroodpornego. Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę przyprawiamy,obsmażamy. Układamy na kalafiorze. Przygotowujemy sos beszamelowy, w rondlu rozpuszczamy masło dodajemy mąkę i mleko wzystko mięszamy aż do momentu kiedy poczujemy gorzkawy smak, przyprawiamy, zalewamy kurczaka posypujemy startym serem zapiekamy 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

02.12.2011 10:00
super

usmiech

12.10.2011 18:25
dobre

buksiak12

16.09.2010 15:53
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat