Pierś kurczaka z niespodzianką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    80 dag
  • ser żółty

    4 słupki
  • ser tarty

    4 łyżki
  • brzoskwinie

    4 szt
  • masło

    1 łyżka
  • mleko

    2 łyżki
  • pieprz ziołowy XXL

  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • KURCZAK panier do mięs Prymat

    3 łyżki
  • przyprawa do potraw Kucharek

  • olej do smażenia

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka rozbić, cienko posmarować masłem, posypać ziołami, na każdym położyć po kawałku sera i kawałku brzoskwini, zwinąć tak jak krokiety i spiąć wykałaczką. Zanurzyć w mleku, osączyć, obtoczyć w mące i mieszance KURCZAK panier do mięs, obsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Przełożyć do brytfanny, posypać startym serem i zapiekać 15–20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. Podawać z ryżem albo frytkami i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandraa 12.07.2012 13:30
pycha :)
1j1o1l1a1 11.07.2012 18:38
smacznie ! :)
Hanna5 11.07.2012 15:51
smaczne
MagdaeM 11.07.2012 14:48
pycha!
MagdaeM 11.07.2012 14:48
pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat