CIASTO RABARBAROWE Z BEZĄ I KISIELEM

CIASTO RABARBAROWE Z BEZĄ I KISIELEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka krupczatka

    3 SZKLANKI
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masło roślinne w kubeczku

    250 g
  • cukier puder

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanki
  • jajka

    4 szt
  • rabarbar

    1 kg
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • kisiel truskawkowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - CIASTO RABARBAROWE Z BEZĄ I KISIELEM
Do miski wsyp 3 szklanki mąki krupczatki, dodaj 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1 szkl. cukru pudru-wymieszaj,dodaj 250 g masła roślinnego i 4 żółtka-zrób kruszonkę.Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia,rozsyp 3/4 kruszonki, dociśnij wałeczkiem do ciasta lub ręką.
Krok 2 - CIASTO RABARBAROWE Z BEZĄ I KISIELEM
umyj rabarbar i pokrój go na ok 1-3 cm kawałeczki
Krok 3 - CIASTO RABARBAROWE Z BEZĄ I KISIELEM
Rozsyp na cieście ze 3 łyżki bułki tartej(aby sok z owoców nie zrobił zakalca z ciasta).Na to rozłóż pokrojony rabarbar wymieszany z 3 łyżkami cukru i 2 łyżkami bułki tartej (fajnie dodać trochę truskawek,aby nie było za kwaskowate)
Krok 4 - CIASTO RABARBAROWE Z BEZĄ I KISIELEM
. Ubij 4 białka z 1 szkl. cukru i 1 op. kisielu truskawkowego, rozsmaruj na owocach
Krok 5 - CIASTO RABARBAROWE Z BEZĄ I KISIELEM
na pianę rozsyp resztę kruszonki i do piekarnika na 1 godzinę.
Krok 6 - CIASTO RABARBAROWE Z BEZĄ I KISIELEM
potem posypać cukrem pudrem lub brązowym cukrem
Krok 7 - CIASTO RABARBAROWE Z BEZĄ I KISIELEM
niebo w gębie-SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

23.04.2017 13:45
smaczne wiosenne ciasto

mysza620

18.06.2015 12:47
w opisie powinno być na więcej osób , wkradł sie błąd

Margo1

17.06.2015 18:39
Wygląda wyśmienicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat