Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1/2 kg
ziemniaki ugotowane 15szt.
mąka pszenna 3 szkl.
woda letnia 1 szkl.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula 2 szt.
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Ser biały i ziemniaki gotowane mielimy razem.
Dodajemy sól i pieprz do smaku oraz podsmażona cebulkę.
Mieszamy dokładnie farsz.
Mąkę łączymy z wodą letnią i wyrabiamy ciasto na pierogi.
Gdy powstanie jednolita masa rozwałkujemy ciasto i wyciskamy szklanką krążki.
Do środka wkładamy farsz i sklejamy pieroga.
Do gotującej się wody wkładamy przygotowane pierogi, kiedy wypłyną na wierzch delikatnie wyjmujemy.
Ugotowane pierogi można polać złocista cebulką z olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dom-agi 15.06.2015 16:13
Moje ulubione!
adelajda 15.06.2015 13:13
też lubię
Łukasz15 14.06.2015 23:55
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak