Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek surowy 0.5 kg.
kiełbasa biała 3 pętka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do oprószenia
oliwa do wysmarowania
natka pietruszki 1 pęczek
listki melisy 3 łyżki (posiekane)

Porada

Boczek można posmarować jakąś słodką konfiturką.

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ

Kroki postępowania

1
1. Boczek umyć, osuszyć i pozbyć się grubej słoniny. Przeciąć boczek wzdłuż dłuższego boku na pół, ale nie do końca. Boczek powinien się rozłożyć. Boki od środka nacinamy jeszcze raz, ale nie do końca. Boczek rozbijamy tłuczkiem. Oprószyć boczek solą i pieprzem.
Krok 1 - ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ foto
2
Kiełbasę mielimy w maszynce. Dodajemy majeranek. Mieszamy.
Krok 2 - ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ foto
3
Farsz wyłożyć na boczek. Posypać posiekaną natką pietruszki i melisą.
Krok 3 - ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ foto
4
Zwinąć roladę. Oprószyć solą i pieprzem. Związać sznurkiem. Wsadzić do naczynia. Wysmarować oliwą. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 45 minut.
Krok 4 - ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 14.06.2015 22:09
Świetnie się prezentuje.
Krzysztof15 13.06.2015 21:49
super boczuś
Anna169Hosz 13.06.2015 20:47
Duża dawka pysznej energii!
Beatris 13.06.2015 20:34
Bardzo apetycznie przygotowane mięsko:)
Janina 13.06.2015 19:44
Smaczne mięsko)
IKrakowianka 13.06.2015 19:34
Ciekawa propozycja
Mniam 13.06.2015 18:04
Bardzo smaczny pomysł na pieczony boczek.
inka2012 13.06.2015 17:30
fenomenalnie wygląda :)
ilka01 13.06.2015 15:43
pychota :)
ania2610 13.06.2015 15:16
przepyszne połączenie
Agata3 13.06.2015 14:31
wygląda bardzo apetycznie ;)
norweska20 13.06.2015 14:25
mięsko pierwsza klasa i ten farsz...pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak