Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki słodko - ostre

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 500 g
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
musztarda dijon 2 łyżki
miód 2 łyżki
olej 1/2 szklanki
olej do smażenia
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki słodko - ostre

Kroki postępowania

1
W misce dokładnie rozmieszać obie musztardy, miód, olej, przyprawę do wieprzowiny i paprykę mieloną ostrą.
Krok 1 - Polędwiczki słodko - ostre foto
2
Polędwiczkę przekroić na pół i zamoczyć w marynacie. Odstawić na nos do lodówki.
Krok 2 - Polędwiczki słodko - ostre foto
3
Następnie wraz z pozostałą marynatą przełożyć do naczynia do zapiekania.
Krok 3 - Polędwiczki słodko - ostre foto
4
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć polędwiczki przez kilka minut po każdej ze strony.
Krok 4 - Polędwiczki słodko - ostre foto
5
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekać przez około 20 minut.
Krok 5 - Polędwiczki słodko - ostre foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 17.06.2015 13:14
super mięsko;)
Gracer 17.06.2015 10:31
świetny przepis
IwonaKa 11.06.2015 14:31
wyglądają bosko,aż ślinka leci
Pani Domu 11.06.2015 11:08
smaczne mięsko
magda1976 10.06.2015 22:19
Bardzo apetycznie wyglądają
w mojej kuchni 10.06.2015 21:53
pyszne danie obiadowe
irenka 10.06.2015 20:17
przepyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak