Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
polędwica wieprzowa
250 g -
kapusta włoska
1 główka -
pomarańcza
1 szt. -
masło
1 łyżeczka -
ocet winny
150 ml -
woda
125 ml -
wino czerwone wytrawne
150 ml -
miód
2 łyżki -
olej do smażenia
-
tymianek
-
Imbir mielony Prymat
-
Liść laurowy suszony Prymat
-
Kmin rzymski mielony Prymat
-
Pieprz biały mielony Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku VII: Pieczona polędwiczka z pomarańczami, odc. 33
Kroki postępowania



Polędwiczkę podajemy na kapuście i dekorujemy pomarańczami.

Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się