Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VII: Pieczona polędwiczka z pomarańczami, odc. 33
Kroki postępowania


Polędwiczkę podajemy na kapuście i dekorujemy pomarańczami.


polędwica wieprzowa | 250 g |
kapusta włoska | 1 główka |
pomarańcza | 1 szt. |
masło | 1 łyżeczka |
ocet winny | 150 ml |
woda | 125 ml |
wino czerwone wytrawne | 150 ml |
miód | 2 łyżki |
olej do smażenia | |
tymianek | |
Imbir mielony Prymat | |
Liść laurowy suszony Prymat | |
Kmin rzymski mielony Prymat | |
Pieprz biały mielony Prymat | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: