Karp pieczony z papryką

Karp pieczony z papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • strąki papryki

    4
  • cebule

    2
  • pomidory lub

    3-4
  • przecieru pomidorowego

    2 łyżki
  • sól, pieprz

  • olej

    2 łyżki
  • karp

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sprawić karpia, odkroić głowę, natrzeć solą, posypać pieprzem. Żaroodporne naczynie wysmarować olejem, ułożyć w nim karpia i obtoczyć papryką, obraną, pokrojoną w plasterki cebulą, pokrojonymi w ćwiartki pomidorami. Jeżeli używamy przecieru pomidorowego, należy posmarować nim karpia, a resztę pasty wymieszać z jarzynami. Piec w piekarniku ok 30 min często skrapiając rybę wodą, a potem sosem powstałym w trakcie pieczenia. Karp będzie wtedy soczysty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat