Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
małych ziemniaków
75 dag -
bakłażan
-
papryki
2 -
cukinie
2 -
pomidorków koktajlowych
8 -
cebule
2 -
sos
-
sera pleśniowego
20 dag -
ząbek czosnku
1 zmiażdżony -
śmietany 18-procentowej
1,5 szklanki -
skórki otartej z cytryny
0,5 łyżeczki -
sól
-
Pieprz biały mielony Prymat
-
ziół prowansalskich Prymat
3 łyżki -
Grill przyprawa klasyczna Prymat
2 łyżki
Sposób przygotowania
Warzywa nadziewać na przemian z ziemniakami na szpadki, posmarować olejem, posypać przyprawą ziołową do grilla Prymat. Piec na grillu po10-15 min, często je obracając.
Przygotować sos kremowy: rozgnieść widelcem ser, dodać czosnek i śmietanę i dokładnie wymieszać. Sos przyprawić solą, pieprzem, skórką cytrynową i ziołami prowansalskimi. Dobrze wymieszać i schłodzić w lodówce. Szaszłyki podawać z sosem.
Komentarze (12)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (2)