Grill: Szaszłyki wieprzowe z cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • cebule

    2
  • zielona papryka

    1 sztuka
  • twarde pomidory

    2-3
  • olej

    4 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    1 łyżeczka
  • schab bez kości

    75 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na cienkie plasterki, posypać przyprawą Kucharek, popieprzyć, posypać zielem angielskim, skropić olejem i odstawić w chłodne miejsce aby skruszało. Cebule obrać i pokroić w grube plasterki. Paprykę umyć, osuszyć oczyścić z nasion i pokroić na kawałki. Mięso, cebule i paprykę nadziewać na przemian na metalowe rożenki. Przygotowane szaszłyki posypać przyprawą Kucharek, pieprzem, skropić olejem i opiekać na ruszcie po 6-8 min z każdej strony. Podawać z pieczywem i sałatką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 06.03.2014 09:59
pycha :)))
ewelina/bunia 12.05.2013 11:23
genialne muszę je zrobić...
mysza620 01.05.2013 14:30
ale smaku mi narobiłaś:)
Gary Michy 25.04.2013 22:57
Pięknie wyglądają i jestem pewna, że świetnie smakują :)
teresa18 25.04.2013 20:17
szaszłyki na grillu będą na majówce
idealme 25.04.2013 17:36
bardzo ciekawy przepis :)
mufinka79 25.04.2013 17:35
Lubię takie szaszłyki, wyglądają cudnie :)
Megg 25.04.2013 16:11
pychotka!!!
Konczi 25.04.2013 15:11
wyglądają smacznie, super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat