Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grill: Szaszłyki wieprzowe z cebulą

5.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przyprawa uniwersalna Kucharek
cebule 2
zielona papryka 1 sztuka
twarde pomidory 2-3
olej 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyżeczka
schab bez kości 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Grill: Szaszłyki wieprzowe z cebulą

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na cienkie plasterki, posypać przyprawą Kucharek, popieprzyć, posypać zielem angielskim, skropić olejem i odstawić w chłodne miejsce aby skruszało. Cebule obrać i pokroić w grube plasterki. Paprykę umyć, osuszyć oczyścić z nasion i pokroić na kawałki. Mięso, cebule i paprykę nadziewać na przemian na metalowe rożenki. Przygotowane szaszłyki posypać przyprawą Kucharek, pieprzem, skropić olejem i opiekać na ruszcie po 6-8 min z każdej strony. Podawać z pieczywem i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 06.03.2014 09:59
pycha :)))
ewelina/bunia 12.05.2013 11:23
genialne muszę je zrobić...
mysza620 01.05.2013 14:30
ale smaku mi narobiłaś:)
Gary Michy 25.04.2013 22:57
Pięknie wyglądają i jestem pewna, że świetnie smakują :)
teresa18 25.04.2013 20:17
szaszłyki na grillu będą na majówce
idealme 25.04.2013 17:36
bardzo ciekawy przepis :)
mufinka79 25.04.2013 17:35
Lubię takie szaszłyki, wyglądają cudnie :)
Megg 25.04.2013 16:11
pychotka!!!
Konczi 25.04.2013 15:11
wyglądają smacznie, super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak