Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe desery tiramisu
Kawę rozpuszczalną wsypujemy do szklanki ,zalewamy gorąca wodą ,dodajemy cukier i mieszamy.Do ostudzonej kawy dodajemy amaretto.Śmietanę ubijamy na sztywno,ubijając dodajemy po łyżce serka mascarpone,dodajemy cukier puder wymieszany z śmietan-fixem,dokładnie miksujemy.Masę przekładamy do worka
Biszkopty maczamy w zimnej kawie,układamy na 4 małych talerzykach po 3 biszkopty obok siebie.Na biszkopty wykładamy warstwę masy śmietanowej,wyciskając małe kleksy obok siebie.Na masę wykładamy warstwę tężejących truskawek.Przykrywamy biszkoptami i wykładamy pozostałą masę śmietanową.Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy desery.Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.