Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane podgrzybki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 1 kg
ocet 1 szklanka
woda 3 szklanki
sól 1 łyżeczka
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 8 szt
estragon 1 łyżka
cukier 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane podgrzybki

Młode, ładne, zdrowe podgrzybki oczyścić i umyć. Zalać wodą zagotować - gotować 2-3 minuty wodę odlać. Zalać 3 szklankami świeżej wody. Posolić, dodać cukier, zioła oraz pokrojoną w plastry cebulę. Gotować na małym ogniu ok 25 minut. Dolać ocet i gotować nadal 2-3 minuty. Łyżką cedzakową nakładać grzyby do wyparzonych słoików a następnie zalewać zalewą. Ustawiać słoiki do góry nogami.
Po całkowitym ostudzeniu odwracać słoiki i składować w chłodnym pomieszczeniu/ spiżarnia/piwnica.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 09.06.2015 14:26
chętnie bym skosztowała!
Wacław 09.06.2015 11:08
pyszna przekąska :-)
Anna169Hosz 09.06.2015 09:23
Zapraszam... już się szykuję na nowy sezon... słoiczki trzeba opróżnić , grzybki skonsumować:)
adelajda 09.06.2015 09:16
ja daleko ale też wpadnę chętnie ....
Wafelek2601 09.06.2015 07:16
Bardzo lubię
misia53 08.06.2015 22:59
Aniu , mieszkam blisko Ciebie , wpadam po grzybki.... hihi...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak