Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone szparagi z masłem czosnkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 peczek
masło 1 łyzeczka
czosnek ząbki 2 szt
wino białe wytrawne 3 łyzeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone szparagi z masłem czosnkowym

Szparagi zielone umyć, odciąć końce. Folię aluminiową pociąć i na każdej foli nałożyć po ok 8 szparagów na osobę. Posypać przyprawami nałożyć troszkę masła i starty czosnek, troszkę pokropic winem , zawinąć w folię i marynować przez godzinę.
Przygotować 4 takie porcje, i grillować w foli ok 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 03.06.2015 23:10
szparagi zawsze są pyszne więc i ten przepis mi się podoba :)
jasiek 03.06.2015 15:24
z czosneczkiem są pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak