Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze szparagami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 peczek
ziemniaki młode 5 szt
marchewka 3 szt
pietruszka 1 szt
skrzydełka kurczaka 4 szt
koperek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze szparagami

Skrzydełka umyć i gotować na wolnym ogniu ok 20 minut.
Warzywa obrać - ziemniaki, marchew i pietruszkę, umyć. Pokroić w kostkę ziemniaki, pietruszkę i 2 marchewki. Dodać warzywa do miękkiego mięsa i gotować ok 10 minut, potem dodać połowę umytych szparagów pokrojonych i drugą część całych szparagów i 2 całe marchewki nie pokrojone.
Gotować aż warzywa będą miękkie. Przyprawić. Dodać koperek.
Wylać na talerze i udekorować całymi dużymi kawałkami marchewki i szparagami, zabielić i na środku zrobić kleks ze śmietany..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 13.10.2015 14:38
kolorowo na talerzu
jasiek 03.06.2015 15:24
fajnie ona wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak