dżem z malin

dżem z malin

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    2 kg
  • żelfix

    2 sztuk
  • cukier

    0,7 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy słoiki, dokładnie myjemy i osuszamy.
Jest potrzebnych ok 7-8 słoików wielkości szklanki.
Owoce myjemy i wrzucamy do dużego garnka.
Wysypujemy torebki z żelfixem na owoce i dokładnie mieszamy.
Zaczynamy gotować. Mieszamy od czasu do czasu.
Gdy maliny się zagotują, należy wsypać cukier i wymieszać.
Czeakmy aż się zagotują, co jakiś czas mieszając.
Gotować nie dłużej niż minutę i odstawić.
Mieszać do czasu aż piana się wchłonie.
Nalewać do słoiczków. Zakręcić i postawić na zakrętkach.
Trzymać przez 5 min, odwrócić i poczekać aż ostygną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

08.09.2012 08:58
lubie takie tez taki robie

Natalia/tubisiek

09.12.2010 12:49
bardzo fajny :)

m1monika

04.11.2010 14:42
nie ma to jak swojski dżem :-)

etka

18.10.2010 11:35
Najlepszy z dżemów jak dla mnie :)

m1monika

16.10.2010 17:08
wygląda bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat