Jeże

Jeże

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1
  • kakao

    2 łyżki
  • olejek migdałowy

  • ryż preparowany

    3 paczki
  • kilka nitek makaronu

  • galaretka agrestowa

    2
  • herbatniki

    10 paczek
  • cukier puder

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka, margarynę, cukier, kakao oraz olejek migdałowy miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Następnie do przygotowanej masy dodajemy pokruszone drobno herbatniki. Wyrabiamy ciasto a następnie formujemy z niej 2 \"jeże\"(dwie kule w kształcie jeża) odstawiamy do zastygnięcia. Przygotowujemy polewę kakaową i polewamy jeże, po lekkim zastygnięciu wkładamy gęsto kolce jeża z ryżu preparowanego z makaronu robimy wąsy i oczy naszym jeżom. Rozpuszczamy galaretkę i pozostawiamy do zastygnięcia, następnie siekamy ją drobno i obsypujemy dookoła jeże.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eduszo

11.07.2011 10:35
Mogą byc , ale powinny wiecej jeśc żeby przytyc.

eli82

29.04.2011 16:48
super

Tomek13

14.04.2011 14:53
dobre

wwesolek

02.04.2011 11:54
swietne

Magda60

02.04.2011 11:48
super

novita23

04.02.2011 15:00
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat