Miodownik

Miodownik

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO:
3 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru
2 łyżki miodu sztucznego
łyżeczka sody oczyszczonej
20 dag margaryny
powidła

MASA:
0,5 litry mleka
mały cukier wanilinowy
1 łyżka mąki ziemniaczanek
1 łyżka mąki zwykłej
2/3 szklanki cukru
1 jajko
1 margaryna PALMA
kieliszek spirytusu

Ciasto: Z wszystkich składników (oprócz powideł) zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i z każdej części upiec 1 placek (biszkopt)- pieką się bardzo szybko.
Masa: większą część mleka zagotować. W mniejszej części mleka wymieszać wszystkie składniki oprócz margaryny i spirytusu. Wlać do gotującego się mleka. Zagotować ciągle mieszając. Margarynę utrzeć, dodać spirytus i dokładać łyżką wcześniej przygotowany zimny budyń aż do jego skończenia. Przekładać placki. Najpierw posmarować powidłami, na to dodać część masy, przyłożyć drugim placki, który smarujemy powidłami, na to masę(zostawić trochę na wierzch). Przyłożyć 3 plackiem. Posmarować pozostałą masą. Ozdobić cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi z posypką cukierkową czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Urszula5

18.03.2012 12:07
fajne

Gabriela5

27.08.2011 08:16
super

tomek18

03.08.2011 15:10
super ciasto

bercik1

13.05.2011 10:53
na pewno pyszny, wyglada super

pioge7

09.05.2011 18:55
jest pyszny :0

IlonaAlbertos

09.05.2011 10:22
Musi być pyszny.

malaczarna23

18.04.2011 12:34
pycha:) uwielbiam

KasiaK90

01.04.2011 09:03
uwielbiam to ciasto

edyta18-20

29.09.2010 06:12
pyszne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat