Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w cieście pietruszkowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 3/4 szklanki
jajko 1 sztuka
mleko 3,2% 1/2 szklanki
natka pietruszki 1 pęczek
sól i pieprz 1 do smaku

pozostałe

szparagi białe 10 sztuk
masło klarowane 1 do smaku
boczek wędzony 10 dkg
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w cieście pietruszkowym

Kroki postępowania

1
Szparagi obieram, i gotuję z dodatkiem soli i cukru do miękkości ale żeby nie były rozgotowane.
Pietruszkę kroję nożem, przekładam do wysokiego pojemnika, dodaję mleko, mąkę, jajko, sól, pieprz. Całość miksuję blenderem na gładką masę. Ciasto wkładam do lodówki na 30 minut.
Krok 1 - Szparagi w cieście pietruszkowym  foto
2
Ciasto wylewam na głęboki talerz, i każdą szparag w nim zanurzam. Układam na patelni na rozgrzanym maśle. Przesmażam z każdej strony.
Krok 2 - Szparagi w cieście pietruszkowym  foto
3
Boczek kroję w kostkę i przesmażam. Szparagi podaję z boczkiem.
Krok 3 - Szparagi w cieście pietruszkowym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 27.05.2015 22:14
Gratuluję pomysłu, rewelka !
Kolorowa 27.05.2015 22:02
ale super szparagi !
Alex_M 27.05.2015 16:56
wow! ale masz pomysły :)
Monika-twin 27.05.2015 16:54
SUPER CIASTO NA SZPARAGACH.
darmiona 27.05.2015 12:58
ale pyszności u Ciebie!
jagoda5913 27.05.2015 11:59
Dobry pomysł taki inny
Mniam 27.05.2015 11:48
Ciekawy i oryginalny pomysł na szparagi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak