Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany dorsz z pomidorami i mozzarellą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 0,5 kg
mozzarella w kulce 1 szt
pomidor 3 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany dorsz z pomidorami i mozzarellą

Rybę dorsza lub inną posypujemy ziołami prowansalskimi, przyprawą do ryb, dodajemy pokrojony i obrany czosnek. Posypujemy solą i pieprzem według uznania. Skrapiamy oliwa z oliwek. Pozostawiamy na około 2 godziny w marynacie. Na rybie układamy pokrojone pomidory, potem pokrojony ser mozzarella.

Grillujemy , można również upiec.

Podajemy samego lub z warzywami albo surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.09.2016 21:45
Dobra rybka
Magda60 01.06.2015 10:20
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak