Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie musztardowym.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sos

mąka pszenna 2 łyżki
masło 2 łyżki
musztarda 2-3 łyżki
śmietana kremowa 30% 1 szklanka
bulion warzywny 1 szklanka
sól i pieprz do smaku

Dodatkowo

jajko 6 sztuk
cebula 1 mała sztuka
masło 1 łyżka
szczypiorek według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie musztardowym.

1.Jajka ugotować na twardo.Ostudzić i obrać ze skorupek.
2.Cebulę pokroić w krążki i udusić na maśle lekko rumieniąc.
3. Sos::masło stopić ,oprószyć mąką,krótko przesmażyć na małym ogniu cały czas mieszając.Wlać gorący bulion,dodać śmietanę kremówkę i musztardę.Chwilę pogotować ,przyprawić solą i pieprzem.
4. Na talerze nakładać sos,połówki jajek ,cebulkę smażoną i trochę posiekanego szczypiorku.Podawać od razu gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 29.05.2015 07:14
Dziękuję:)
gusia1000 26.05.2015 23:56
Prosto i smacznie.
Babeczka35 26.05.2015 11:55
Potwierdzam,że są pyszne:)
mysza75 26.05.2015 10:39
jakie fajne jajeczka
Aleksandra/Olcia 26.05.2015 10:02
tylko ja w domu je lubię.... są pyszne
dom-agi 26.05.2015 09:17
Idealne na obiad :)
olkaaa 26.05.2015 07:23
już dawno nie jadłam
zabcia117 26.05.2015 06:59
Pychotka:).
2milutka 25.05.2015 23:01
wiem jak smaczne są takie jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak