Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie musztardowej
Zalewa: zagotować wodę z cukrem i solą . Po zagotowaniu dodać ocet, gdy wszystko się zagotuje dodać musztardę i mieszać . Gorącą zalewą zalać ogórki i pasteryzować 10 min .
ogórek zielony | 3,5 kg |
woda zimna | 6 szklanek |
ocet 10 % | 1 szklanka |
cukier | 1 szklanka |
sól | 3 łyżki |
Musztarda delikatesowa Prymat | 5 łyżek |
koper świeży | 1 wiązka mała |
czosnek ząbki | 8 ząbków |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: