Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z brązowej fasoli z żurawiną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona 800 ugotowana
ziemniaki ugotowane 500 g
jajko 2
olej 3-4 łyżki
żurawina suszona 100 g
cebula 1
ząbki czosnku 2
majeranek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
bazylia 1 szczypta
Liść lubczyku suszony Prymat 1 szczypta
sól
pieprz
Pieprz ziołowy mielony Prymat
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z brązowej fasoli z żurawiną

Fasolę i ziemniaki zemleć w maszynce do mięsa. Cebulę i czosnek posiekać drobno i podsmażyć na tłuszczu, przestudzić i dodać do masy, przyprawić do smaku, dodać jajka oraz 1/4 szkl wody i i żurawinę, następnie wyrobić na jednolitą masę i włożyć do foremki keksówki lub w dwie mniejsze.
Wygładzić, posmarować oliwą.
Piec ok 30 min w temp 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 26.02.2016 13:21
Wygląda cudownie
mami93 24.05.2015 12:00
wow, wygląda naprawdę świetnie :)
Wiktoria29 23.05.2015 19:24
uwielbiam pasztety warzywne, muszę ten przepis wypróbować
marenka 23.05.2015 19:06
Jeszcze takiego nie jadłam...ciekawy przepis;-)
Ada-Gaba 23.05.2015 18:43
fajny przepis
iziona 23.05.2015 17:13
Nie wiem czy moi domownicy by się skusili, ale mnie zauroczył :)
Aannkaa82 23.05.2015 15:42
Piękne zdjęcia
bertpvd 23.05.2015 13:36
piękny pasztet :)
Piter 31 23.05.2015 12:26
Takiego pasztetu jeszcze nie miałem okazji spróbować.
Konczi 23.05.2015 11:57
Wow .. wygląda światowo - porywam porcyjkę albo dwie :D
pestka 23.05.2015 11:57
wygląda bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak