Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z kminkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
śmietana 30% 0,5 litra
margaryna 2 szt
drożdże 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z kminkiem

Wszystkie składniki wyjąć z lodówki wcześniej, aby nie były zimne.
Drożdże rozpuścić w śmietanie.Margaryny posiekać z mąką i zalać śmietaną z drożdżami .Ciasto wyrobić i rozwałkować na grubość ok 5 cm.
Radełkiem wykrawać paski dowolnej długości i szerokości w kształcie paluszków.Po wierzchu smarować jajkiem za pomocą pędzelka.
Posypać gruboziarnistą solą , kminkiem i tartym żółtym serem.
Wstawić do piekarnika i piec w 170 stopni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak