Ciasto śliwkowo-kakaowe

Ciasto śliwkowo-kakaowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kakao

    2 łyżki
  • jajka

    3 szt
  • cukier

    6 łyżek
  • mąka

    6 łyżek
  • śliwki wydrylowane

    250 g
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • margaryna

    3/4 kost
  • sól

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą.
Margarynę stopić i ostudzić. Śliwki pokroić w kostkę. Margarynę wymieszać z mąką i dodatkami, dodać jajka i cukier, oraz cukier waniliowy i zmiksować. Wyrobić na jednolitą masę.
Najpierw położyć połowę białego ciasta.
Drugą połowę wymieszać z kakao.
Dodać owoce i wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy i wstawić do nagrzanego do 200 stop. piekarnika. Upiec na złoty kolor.
Można ciasto polukrować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

elzbietar64

25.04.2012 23:41
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat