Pulpeciki ziołowe z pieczarkami

Pulpeciki ziołowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowiny zrazowej

    20 dag
  • cebuli czerwonej

    1 szt.
  • czosnku

    2 ząbki
  • majeranku

    2 łyżeczki
  • jajek

    2 szt.
  • kaszy manny

    2 łyżki
  • pieczarek

    8 szt.
  • oregano

    1 łyżeczka
  • olej

    do smażenia
  • Rama Cremefine do gotowania

    2 łyżki
  • lubczyk

    1/2 łyżeczki
  • filet z indyka

    30 dag
  • pieprz biały mielony

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i przemielić przez maszynkę. Pieczarki opłukać i 6 gotować przez 10 minut. Ostudzić i pokroić w plastry. W misce wymieszać zmielone mięso, obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka, kaszę mannę, pieczarki i wszystkie zioła. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie składniki. W garnku zagotować 1/2 szklanki wody i włożyć pokrojone pozostałe pieczarki. Dodać sól, pieprz i dusić do miękkości. Z masy mięsnej formułować małe kulki i lekko podsmażać na oleju. Przełożyć do sosu pieczarkowego i całość dusić około 30 minut. Sos Ramą Cremefine do gotowania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jastinka

01.03.2012 17:59
świetne

Baska Kaska

05.10.2011 09:36
pyszne

Kopiko1983

16.05.2011 06:39
Apetyczne, oj, baaardzo apetyczne :)

Karolina92

03.01.2011 10:11
kuszace :)

Mysiunia

31.12.2010 13:42
bardzo takie lubie:)

Misiek1

16.08.2010 09:07
Mniam... Az chciałoby się zjeść

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat