Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół japoński z kuleczkami kukurydzianymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 1 szt.
rosół drobiowy 3 szklanki (może być z kostki)
pieczarki 1/2 szklanki/pokrojone
skórka z cytryny 4 pierścienie
sos sojowy

Składniki na kuleczki

płatki kukurydziane 3/4 szklanki
masło 3 łyżki
ser żółty 15 dag
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół japoński z kuleczkami kukurydzianymi

Wykonanie kuleczek kukurydzianych:
Płatki pokruszyć, a masło utrzeć z startym serem. Dodać mąkę, śmietanę, przyprawy doi smaku i płatki. Dokładnie wymieszać i formować kuleczki, obtaczając w pokruszonych płatkach. Kulki ułożyć na blasze( nie posmarowanej) i zapiec w gorącym piekarniku 190- 200 stopni 8-10 minut.
Wykonanie:
Mięso pokroić w słupki, zalać rosołem i gotować 5 minut. Dodać pieczarki i gotować jeszcze przez 3 minuty. Rozłożyć na talerze dodać skórki z cytryny (wcześniej sparzone wrzątkiem) i kuleczki kukurydziane

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 20.05.2015 19:19
bardzo ciekawa zupa
wirtualnykucharz 20.05.2015 19:11
fajny jet Twój rosołek
2milutka 20.05.2015 19:06
pysznie wygląda
gosia1988 20.05.2015 18:58
chętnie spróbuję
Kasnaj 20.05.2015 18:49
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak