Domowe piwo

Domowe piwo

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suche szyszki chmielu

    1 garść
  • drożdże

    10 g
  • woda

    8 l
  • cukier

    500 g
  • owoc jałowca

    250 szuszony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chmiel i jałowiec zalać wodą i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Przecedzić, dodać cukier i drożdże.
Przelać do butelek, szczelnie zakręcić i zostawić na noc.
Następnego dnia butelki wynieść do piwnicy.
Pić po dwóch dniach, jak będzie piwo stało dłużej to będzie lepsze i mocniejsze.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

28.06.2011 16:46
szkoda, że u nas nie ma szyszek chmielu

tulipan

25.09.2010 09:56
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat