Roladki schabowe z pieczarkami

Roladki schabowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    400 g
  • sól

  • mąka

    2 łyżki
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • pieprz

  • tłuszcz do smażenia

  • pieczarki

    300 g
  • cebula

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i pieczarki podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać, wegetę, pieprz i sól.
Mięso pokroić na plastry i rozbić je na cienkie kotlety.
Na każdym kawałku mięsa położyć porcję nadzienia i zawinąć mięso ciasno w rulon.
Roladki obtoczyć w mące i smażyć na oleju ze wszystkich stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelusia111

20.12.2011 10:55
Wreszcie znalazłam przepis na takie roladki

Edyta38

17.04.2011 18:30
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat