Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus z kury
marchew 3 szt.
pietruszka 2 szt.
seler (kawałek)
por (biała część)
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
ziemniaki 5-6 szt.
przecier pomidorowy 1-2 łyżki
kapusta młoda
boczek wędzony 20 dkg
koper świeży 1-2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty

1. Mięso umyj i zalej zimną wodą ( ok. 3 litrów), dodaj marchewki, pietruszkę, seler, pora, ziele, pieprz, listki laurowe, ok. łyżeczkę soli i zagotuj.
2. Zmniejsz ogień i przykryj pokrywką. Kiedy mięso i warzywa zmiękną dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj ok.10 minut.
3. Następnie dodaj poszatkowaną kapustę.
4. Kiedy kapusta zmięknie dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku solą i pieprzem ( jeśli potrzeba).
4. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę wędzonkę, wrzucić na koniec do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 16.05.2015 22:27
Bardzo apetyczna zupka:)
w mojej kuchni 16.05.2015 17:54
same pyszności podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak