Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z boczku

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

surowego boczku (bez skóry i kości) 1,3 kg
wywaru warzywnego (może być z kostki) 1,5 l
jajek 5 szt
kaszki kukurydzianej 3 łyżki
czosnku 3 ząbki
cebule 2 szt
olej do smażenia
posiekana natka pietruszki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
tymianek
Bazylia suszona Prymat
oregano
Papryka ostra mielona Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziarna ziela angielskiego 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z boczku


Cebulę oczyścić i pokroić w kostkę,zeszklić na oleju.Następnie razem
z boczkiem przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać
jajka,przeciśnięty przez praskę czosnek,kaszkę kukurydzianą ,natkę
pietruszki,przyprawy do smaku.Wszystko wyrobić. Z tak przygotowanej masy
uformować dwa rulony i zawinąć w mokrą gazę. Włożyć je do
gorącego wywaru,dodać liść laurowy,ziela angielskiego i gotować
45minut na małym ogniu. Gdy wywar zrobi się
zimny,rolady wyjąć,odwinąć z gazy i włożyć na 1 godz. do lodówki.
Idealne na kanapki jako dodatek do surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 23.09.2016 19:13
Dobry pomysł na roladę
Smaczna_B 28.06.2015 20:17
rolada świetna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak