Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z wątróbek bez pieczenia
Bagietkę kroimy, smarujemy oliwą wymieszaną z czosnkiem i kilka minut podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Na grzanki nakładamy nasz pasztet z wątróbek.
wątróbka drobiowa | 500 g |
oliwa | 3/4 szklanki |
boczek wędzony | 30 g |
ząbki czosnku | 3-4 szt |
koniak | 2 łyżki |
natka pietruszki | 2 łyżki |
szalotka | 2 szt |
sok z cytryny | 1 łyżka |
skórka z cytryny | 1 łyżeczka |
kapary całe Smak | 2 łyżki |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
bagietka | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: