Bakłażan faszerowany

Bakłażan faszerowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    2 sztuki
  • pieczarki

    10 sztuk
  • pierś z kurczka

    2 sztuki
  • oliwki zielone

    1 słoiczek mały
  • olej do smażenia

    do smaku
  • sól czosnkowa

    do smaku
  • śmietana 18-procentowa

    1 opakowanie
  • jajka

    2 sztuki
  • ser żółty

    20 dag
  • bakłażan

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażany myjemy a następnie przekrawamy na pół wzdłuż. Wydrążamy środek i kroimy go w kosteczkę, dodajemy posiekaną cebulkę i smażymy na złoty kolor. Pierś z kurczaka myjemy oczyszczamy a następnie kroimy w kosteczkę i osobno smażymy, pod koniec doprawiamy do smaku. Oliwki kroimy w cienkie plasterki, natomiast pieczarki w kosteczkę. Mięso mieszamy z pozostałymi składnikami i faszerujemy bakłażany. Lekko polewamy olejem każdą łódeczkę bakłażana i zapiekamy ok 45 min w temp. 180\'C. Po tym czasie polewamy sosem - ser żółty rozpuszczamy, dodajemy śmietanę wymieszaną z jajkami i ciągle mieszamy. Zapiekamy ok 5 min. Podajemy ciepłe. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

14.02.2014 08:25
wygląda smakowicie

czekoladka_m

16.01.2014 12:49
smacznie wygląda:)

RenataZ-et

08.08.2012 12:55
uwielbiam takie dania

IKrakowianka

29.04.2012 21:07
to coś dla mnie

bami

26.04.2012 22:17
Smakowite danie :)

Marzena40

07.04.2011 15:02
pyszny pewnie

gosia47-47

22.03.2011 15:21
smakuje mi :)

IlonaAlbertos

16.08.2010 08:00
Super przepis, bakłażan wygląda bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat