Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diablotki do zup czystych

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
masło 10 dag
jajko 1 szt
śmietana 2 łyżki
żółty ser ostry 3 dag/startego
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Diablotki do zup czystych

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Do mąki dodać masło, sól i pieprz (po szczypcie) i posiekać nożem, następnie dodać żółtko i śmietanę. Zagnieść ciasto , zawinąć w spożywczą folię i włożyć do lodówki na godzinę.
Krok 1 - Diablotki do zup czystych foto
2
Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, posmarować białkiem.
Krok 2 - Diablotki do zup czystych foto
3
Obłożyć serem i pokroić w paski. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zrumienić w piekarniku na złoty kolor. Podawać do czystych zup, najlepiej bezpośrednio.
Krok 3 - Diablotki do zup czystych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 14.05.2015 15:14
pyszny dodatek
justynkag 14.05.2015 14:41
Super dodatek do zup!
Edith85 14.05.2015 11:24
rewelacyjny dodatek do zup
iziona 14.05.2015 10:28
Super! na pierwszy rzut oka myślałam, ze to z ciasta francuskiego :)
AgaS10 14.05.2015 10:13
podoba mi się:)
agnieszka214 14.05.2015 09:48
bardzo fajna nazwa
zabcia117 14.05.2015 07:09
Pychotka :)
Kuchareczekjeden 13.05.2015 21:32
Super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak