Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurpiowska zapiekanka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
kapusta kiszona 1/2 kg
kiełbasa 25 dag
jajko 4 szt
smalec 2 łyżki
cebula biała 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurpiowska zapiekanka

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ugotować kapustę, następnie zaprawić zasmażką, sporządzoną z mąki i tłuszczu. Ziemniaki ugotować lub upiec i pokroić w plastry. Cebulę drobno posiekać i przysmażyć z pokrojoną kiełbasą. W żaroodpornych miseczkach układać warstwami ziemniaki z przyprawami-
Krok 1 - Kurpiowska zapiekanka foto
2
cebulę z kiełbasą.
Krok 2 - Kurpiowska zapiekanka foto
3
A kapustę na wierzch.
Krok 3 - Kurpiowska zapiekanka foto
4
Na samą górę wbić po jednym jajku, posolić i posypać pieprzem. Wstawić do nagrzanego piekarnika aż jajka dobrze się zetną. Podawać w tych samych naczyniach posypane zieleniną.
Krok 4 - Kurpiowska zapiekanka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.05.2015 08:25
fajnie wyglądają takie zapiekanki :)
halina17 07.05.2015 18:50
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak