Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z ciasta francuskiego z wątróbką.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 duże opakowanie
natka pietruszki 1 pęczek
wątróbka drobiowa 40 dag
kapusta kiszona 40 dag
cebula 1 sztuka
Smalec wieprzowy 2 łyżki
cukier 1 szczypta
olej do smażenia 3 łyżki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z ciasta francuskiego z wątróbką.

Posiekaną cebulę podsmażyć na smalcu, dodać posiekaną kapustę kiszoną i natkę, podlać wodą, doprawić. Dusić 30 min. Dosłodzić. Na drugiej patelni dusimy wątróbkę pokrojoną w kostkę. Mieszamy potem wszystko razem i ostudzone wykładamy na ciasto. Zwijamy w roladę, smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 30 min w 180 st C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 10.05.2015 15:41
musi smakować wybornie
Edith85 07.05.2015 19:31
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/353687/watrobka-z-kapusta-we-francuzie.html
Hanna5 07.05.2015 14:00
Coś pysznego , na pewno zadziwicie swoich gości.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak