Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    20 dkg
  • jajko

    1 szt
  • olej

    1 łyżka
  • woda letnia

    100 ml
  • sól

    szczypta
  • filet z kurczaka

    2 szt
  • por (biała część)

    10 cm
  • masło

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki,jajka,oleju,wody i soli przygotować ciasto.Rozwałkować i wykrawać krążki,nałożyć farsz i dokładnie skleić.
Filet i por pokroić,podsmażyć na maśle i doprawić.Ostudzić i zmielić w maszynce.Ugotować w osolonej wodzie.Podawać polane roztopionym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

19.12.2013 08:31
pyszniutkie

smakoszek

29.08.2013 11:26
pierożków nigdy nie odmawiam

Ewelina38

07.06.2013 13:10
narobiłaś mi smaka na takie pierożki i chyba nie oprę się pokusie, jutro zrobię .....

IZABELA29

22.01.2013 08:19
z takim nadzieniem jeszcze nie robiłam zawsze tylko z mielonym wieprzowym

misia53

13.08.2012 22:34
i dla mnie....

m1monika

13.02.2012 16:16
coś dla mnie

berys18

23.05.2011 14:44
smakowite pierożki

joanna77

09.04.2011 10:00
uwielbiam pierogi

Edyta38

21.02.2011 10:28
pyszne takie pierożki

hastalavista

20.01.2011 00:13
bardzo lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat