Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona pierś z pieczarkami i papryką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
papryka czerwona 2 sztuki
pieczarki 20 dag
por 1 sztuka
Musztarda francuska Prymat 2 łyzki
olej 4 łyżki
miód płynny 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona pierś z pieczarkami i papryką

Kroki postępowania

1
Pierś kroimy na średnie kawałki. Musztardę mieszamy z olejem, dodajemy miód. Wkładamy piersi i marynujemy przez godzinę. Następnie obsmażamy na oleju.
Krok 1 - Duszona pierś z pieczarkami i papryką  foto
2
Papryki kroimy w kostkę.
Krok 2 - Duszona pierś z pieczarkami i papryką  foto
3
Por kroimy na małe części.
Krok 3 - Duszona pierś z pieczarkami i papryką  foto
4
Pieczarki kroimy w plastry. Przesmażamy papryki, pora oraz papryki. Zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy pierś, solimy do smaku i pieprzymy, Dusimy przez 40 minut. Podajemy razem.
Krok 4 - Duszona pierś z pieczarkami i papryką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.05.2015 14:05
może być dobre :)
jagoda5913 07.05.2015 10:19
Super pomysł
malgosia2661 06.05.2015 19:21
Prosty przepis i fajny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak