Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany karczek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 1 kg

marynata

olej 1,5 szkl
ketchup łagodny 0,5 szkl
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany karczek

Karczek myjemy i kroimy w plastry - u mnie rożnej wielkości. Delikatnie rozklepuję mięso.
Przygotowuję marynatę: do miski wlewamy olej, dodaję ketchup łagodny, sól, pieprz i całość mieszam do połączenia się składników. Do marynaty wkładam karczek i dokładnie w niej go obtaczam. Odkładam całość na noc do lodówki - na minimum 6 godzin.
Karczek grillujemy po kilka minut z dwóch stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 03.05.2015 21:50
Smakowicie wygląda.
iskierka.ag 03.05.2015 20:33
Danie pycha.
Pani Domu 03.05.2015 20:17
smaczne mięsko
Malinka 03.05.2015 19:48
Taki karczek to ja rozumiem :) Mega apetyczny!!!
Anna69 03.05.2015 18:57
pyszności, aż ślinka cieknie
luna76 03.05.2015 18:17
pyszne!!! uwielbiamy takie mięsko :)
norweska20 03.05.2015 17:31
takie mięsko zawsze mile widziane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak