Przepis dnia II, odc. 59: Grillowana polędwica wieprzowa z serem oscypek i boczkiem

Przepis dnia II, odc. 59: Grillowana polędwica wieprzowa z serem oscypek i boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • polędwica wieprzowa

    4x200 g
  • boczek

    8 plastrów
  • oscypek

    200 g
  • śliwki suszone

    8 szt.
  • olej rzepakowy

  • pieczarki marynowane

Marynata

  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
  • Musztarda rosyjska Prymat

  • miód gryczany

  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    1 opakowanie przyprawy

Sos

  • Party Dip Barbecue Prymat

    1 opakowanie
  • woda

    2 łyżki
  • ketchup łagodny

    6 łyżek
  • pietruszka

    1 pęczek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia II, odc. 59: Grillowana polędwica wieprzowa z serem oscypek i boczkiem

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 59: Grillowana polędwica wieprzowa z serem oscypek i boczkiem foto
Polędwicę przeciąć wzdłuż na pół, przykryć folią i rozbić.
Wszystkie składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią mięso,
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 59: Grillowana polędwica wieprzowa z serem oscypek i boczkiem foto
a następnie ułożyć plastry boczku, oscypek i pokrojone w paski suszone śliwki.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 59: Grillowana polędwica wieprzowa z serem oscypek i boczkiem foto
Polędwicę ściśle zwinąć i owinąć w folię aluminiową posmarowaną olejem (dla pewności przed zawinięciem w folię można związać mięso sznurkiem).
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 59: Grillowana polędwica wieprzowa z serem oscypek i boczkiem foto
Polędwiczki grillować z każdej strony ok. 20 - 30 minut w 180°C w piekarniku na funkcji grill, przewracając podczas pieczenia.
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 59: Grillowana polędwica wieprzowa z serem oscypek i boczkiem foto
Sos barbecie łączymy z 2 łyżkami wody, 6 łyżkami ketchupu i posiekaną pietruszką. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 5-10 minut.
Krok 6 - Przepis dnia II, odc. 59: Grillowana polędwica wieprzowa z serem oscypek i boczkiem foto
Podawać z sosem barbecue i marynowanymi pieczarkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

marcia7 04.09.2015 18:49
super przyprawione

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat