Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 400 gram
kiełbasa śląska 4
boczek surowy 20 dag
cebula 2
koncentrat pomidorowy
olej do smażenia
woda
Liść laurowy suszony Prymat 3
Ziele angielskie całe Prymat 5 kulek
Majeranek suszony Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasole wieczorem zalać przegotowaną chłodną wodą i odstawić na całą noc. Rano odlać wodę i zalać świeżą chłodną przegotowaną wodą i gotować fasolę do miękkości. Cebulę posiekać, kiełbasę i boczek pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić boczek i smażyć, aż tłuszcz się wytopi, pod koniec smażenia dodać kiełbasę i cebulę i podsmażyć, aż cebula będzie złocista. Zawartość patelni dodać do gotującej się fasoli. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotować około 20 minut. Nakładać do miseczek, posypać obficie majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 05.05.2015 07:59
lubię takie jedzenie
paulette17 04.05.2015 14:39
Uwielbiam ! Smak dzieciństwa, ale mam ochotę na taką fasolkę :))
dom-agi 04.05.2015 09:37
Dziękuję za miłe słowa!
Ifa 04.05.2015 06:45
Najlepsza fasolka! Pycha :-)
Justi2401 03.05.2015 17:11
Mniam, pyszna fasolka :)
Konczi 03.05.2015 15:51
wygląda na bardzo smaczną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak