Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fish masala w cieście

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba

filet z mintaja 4 kostki
przyprawy fish masala 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

ciasto

jajko 1 sztuka
mąka pełnoziarnista 1 szklanka
woda gazowana 3/4 szklanki

ponadto

olej do smażenia

Porada

kupiłam gotową mieszankę fish masala ,w jej skład wchodzą- kolendra, chili, kurkuma, kmin, liście kozieradki, pieprz, kminek koptyjski, ,mango suszone, imbir, gorczyca, goździki, gałka muszkatołowa, cynamon, kminek, kardamon,kwiat muszkatołowy

Przepis i sposób przygotowania na: Fish masala w cieście

Kroki postępowania

1
jeżeli mamy rybę mrożoną należy ją odmrozić(najlepiej kupować mrożoną rybę z jak najmniejszą ilością glazury,u mnie 5%)
rybę osuszyć i posypać obficie przyprawą Fish masala i odrobiną soli morskiej
odstawić na 30 minut
Krok 1 - Fish masala w cieście  foto
2
jajko rozmieszać z mąką i wodą gazowaną.ma powstać gęste ciasto,dodać ostrą paprykę
Krok 2 - Fish masala w cieście  foto
3
ryby maczać w cieście.
Krok 3 - Fish masala w cieście  foto
4
smażyć na gorącym oleju po 2-3 minuty z każdej strony w zależności od grubości filetów. odsączać na ręczniku kuchennym
od razu podawać
Krok 4 - Fish masala w cieście  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 27.04.2015 06:30
Uwielbiam taką rybkę. Przepyszna propozycja.
Marta Ryżek-Kalkowska 26.04.2015 21:22
pysznie tutaj
Gracer 26.04.2015 19:43
apetyczne danie
Czarnula666 26.04.2015 18:57
Uwielbiam ryby wiec napewno przepis wypróbuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak