Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami
Odstawić na 15 minut, aby ciasto "odpoczęło"
Na rozgrzaną patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni.
Smażyć z dwóch stron.
Farsz
Pieczarki zetrzeć na tarce
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju, dodać pieczarki.
Smażyć do wyparowania wody. Doprawić solą i pieprzem.
Do farszu dodać bułkę tartą.
Na naleśnik nakładać farsz i zawijać krokiety.
Na talerz wybić jajko i roztrzepać widelcem, posolić.
Na drugi talerz wysypać bułkę tartą.
Każdego krokieta obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć krokiety z dwóch stron na rumiany kolor.