Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TĘCZOWE KOTLECIKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 300 g
papryka czerwona 1 szt
kukurydza konserwowa 400 g
żółty ser 200 g
jajko 3 szt
mąka kukurydziana 150 g
woda 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Czosnek suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: TĘCZOWE KOTLECIKI

Kroki postępowania

1
Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę.
Krok 1 - TĘCZOWE KOTLECIKI foto
2
Pokrojoną paprykę wrzucamy do miski, dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę.
Krok 2 - TĘCZOWE KOTLECIKI foto
3
Żółty ser kroimy w kostkę.
Krok 3 - TĘCZOWE KOTLECIKI foto
4
Ser dodajemy do pozostałych składników.
Krok 4 - TĘCZOWE KOTLECIKI foto
5
Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy.
Krok 5 - TĘCZOWE KOTLECIKI foto
6
Pokrojone mięso wrzucamy do miski, doprawiamy ostrą papryką, czosnkiem, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Krok 6 - TĘCZOWE KOTLECIKI foto
7
Dodajemy jajka, wodę i mąkę kukurydzianą.
Krok 7 - TĘCZOWE KOTLECIKI foto
8
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Krok 8 - TĘCZOWE KOTLECIKI foto
9
Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 9 - TĘCZOWE KOTLECIKI foto
10
Gdy będą zarumienione obracamy na drugą stronę i smażymy do zarumienienia.
Krok 10 - TĘCZOWE KOTLECIKI foto
11
Podajemy z ziemniaczkami posypanymi koperkiem i ulubioną surówką.
Krok 11 - TĘCZOWE KOTLECIKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 24.04.2015 06:37
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak