Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 150 Gram
pomidor 2 Sztuki
cebula 1-2 Sztuki
czosnek 1-2 Sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2-3 Łyżeczki
sos sojowy 1 Łyżeczka
papryczka chili 1 Sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka

Kroki postępowania

1
Pomidory, cebulę, czosnek i indyka kroimy. Na dół naczynia dajemy pomidory
Krok 1 - Gulasz z indyka foto
2
Na wierzch dajemy cebule i przyprawiamy.
Krok 2 - Gulasz z indyka foto
3
Na górę dajemy indyka
Krok 3 - Gulasz z indyka foto
4
Papryczke blendujemy z olejem lub oliwa, smarujemy pasta mieso
Krok 4 - Gulasz z indyka foto
5
Na górę dodajemy cebule z pomidorami.
Krok 5 - Gulasz z indyka foto
6
Całość jeszcze raz posypujemy przyprawami. Naczynie zakrywamy folią lub pokrywka i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok 20 min az mieso stanie sie miekkie a warzywa puszcza sok.
Krok 6 - Gulasz z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 22.04.2015 20:43
fajny gulasz
w mojej kuchni 22.04.2015 16:01
same pyszności w talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak