Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki plecione

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
masło 1 łyżka
żółtko jajek 3 szt
drożdże 2 dkg
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki plecione

Z drożdży przygotować rozczyn, a gdy podrosną, dodać mąkę i zagnieść wolne ciasto ze śmietaną, masłem i żółtkami. Formować wałeczki, splatać je i układać na blasze. Gdy podrosną, smarować jajem, piec na rumiano w średnio gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 02.09.2011 17:23
Ładnie się prezentują.
Joanna108
Joanna108 12.11.2010 07:56
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak