Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki gryczane ze szpinakiem i mozzarellą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Naleśniki

jajko 4
mleko 1,5 szkl
woda 1 szkl
mąka gryczana 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
sól

Farsz

szpinak mrożony 1 opakowanie
mozzarella w kulce
płatki migdałowe 2 łyżki
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki gryczane ze szpinakiem i mozzarellą

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto zmiksować na gładko aby nie było grudek.
Mąkę gryczaną uzyskałam poprzez zmielenie kaszy gryczanej niepalonej.
Krok 1 - Naleśniki gryczane ze szpinakiem i mozzarellą foto
2
Z ciasta smażyć bez tłuszczu cienkie naleśniki.
Krok 2 - Naleśniki gryczane ze szpinakiem i mozzarellą foto
3
Na patelni roztopić masło, wrzucić lekko rozmrożony szpinak i dusić pod przykryciem. Dodać kawałki mozzarelli i przyprawy, poddusić aż ser się rozpuści.
Krok 3 - Naleśniki gryczane ze szpinakiem i mozzarellą foto
4
Odkryć, odparować wodę i dodać płatki migdałów, wymieszać.
Krok 4 - Naleśniki gryczane ze szpinakiem i mozzarellą foto
5
Na każdy naleśnik kłaść porcję farszu i składać w trójkąty.
Smacznego :)
Krok 5 - Naleśniki gryczane ze szpinakiem i mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 14.04.2015 21:36
gryczanych nigdy nie jadlam!
anula-d 14.04.2015 20:04
smacznie wyglądają
wirtualnykucharz 14.04.2015 19:54
ale dobre nalęsniki
halina17 14.04.2015 19:54
Dobre naleśniki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak