Łopatka w sosie paprykowym

Łopatka w sosie paprykowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielskie

    2 ziarna
  • woda

    1 l
  • mąka

    2 łyżki
  • sól czosnkowo ziołowa

    do smaku
  • cukier

    1 szczypta
  • oliwa

    2 łyżki
  • papryka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry grubości około 1-1,5 cm.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać mięso i podsmażać z obu stron ze szczyptą cukru.
Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
Podsmażać, aż cebula nabierze złotego koloru.
Wlać wodę, dodać liść laurowy i ziele angielskie i dusić pod przykryciem prawie do miękkości mięsa.
Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać.
Dodać do duszącego się mięsa, doprawić i dusić około 5-8 minut.
Sos zagęścić mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody.
Zagotować, ewentualnie jeszcze doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agiatis

08.02.2012 17:22
Smakowicie wygląda:)

eli_555

15.08.2010 09:02
Pycha mięsko.

Agnieszka_B

13.08.2010 13:20
Ale smacznie wygląda....

aguus

13.08.2010 10:36
Fajny przepis na obiadek:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat