Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami i cebulką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 5 sztuk
starte pieczarki 3 sztuki
cebula 1/2 małej sztuki
szczypiorek szczypta
majonez tradycyjny 10 łyżek
sól szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami i cebulką

Ugotować jajka, wydrążyć żółtka. Nadzienie: pieczarki i cebule posiekane poddusić na patelni. Doprawić pieprzem i solą. Po wystygnięciu wymieszać z żółtkami. Można dodać odrobinę majonezu aby uzyskać jednolitą masę. nałożyć łyżeczką do wydrążonych jajek - w pagórek. Szprycą nałożyć majonez. Można ozdobić posiekanym szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.04.2015 08:06
bardzo dobre
zabcia117 10.04.2015 06:55
Pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak