Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z szynką i jajem

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 40 g
groszek konserwowy 1/2 puszki
marchewka ugotowana 3 szt
szynka konserwowa 200 g
bulion drobiowy 500 ml
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Porada

Bulion możemy zrobić z kostek rosołowych.

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z szynką i jajem

Rozpuszczamy żelatynę w ciepłym bulionie.Na dno foremki układamy połówki jajek odsączony groszek , na to pokrojoną w kostkę szynkę ,obraną i pokrojoną marchew, Zalewamy wszystko bulionem , zostawiamy do ostygnięcia . Wkładamy na całą noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wirtualnykucharz 22.04.2015 19:34
pyszna galareta
cookarka 08.04.2015 17:40
nic nie szkodzi , grunt , że smaczny przepis
Smaczna_B 08.04.2015 17:13
Przepraszam za jakość zdjęcia:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak