Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z boczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1,5 kg
kiełbasa 2 szt.
mięso mielone 30 dag
jajko
bułka czerstwa 0,5 szt.
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z boczku

Kroki postępowania

1
Boczek umyj , osusz i rozetnij na cienki płat.
Krok 1 - Rolada z boczku foto
2
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, namoczoną bułką i przyprawami.
Krok 2 - Rolada z boczku foto
3
Mięso mielone rozłóż na płacie przygotowanego boczku. Na brzegu płata połóż kiełbasę.
Krok 3 - Rolada z boczku foto
4
Zroluj boczek i obwiąż nitką.
Krok 4 - Rolada z boczku foto
5
Powstałą roladę wyłóż na blachę polaną olejem. Piecz ok.1 godziny w temperaturze 180 st. , następnie przykryj folią aluminiową i piec kolejną godzinę.
Krok 5 - Rolada z boczku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.04.2015 10:30
bardzo fajna
Stenka 06.04.2015 10:10
smaczne, na zimno i na ciepło
Motorek 06.04.2015 10:07
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak